Podsumowanie pierwszego semestru IV edycji programu „Od uprawy do potrawy”

11 lutego 2020

Po kilku miesiącach aktywnych działań, czas na krótkie podsumowania.

IV edycja programu edukacyjnego „Od uprawy do potrawy” cieszy się dużym powodzeniem!

W siłę rośnie grupa Klubów Niemarnowania Żywności – w całej Polsce jest ich już niemal 250, a liczba ta nadal rośnie. Nauczyciele docenili stworzoną na potrzeby programu grę edukacyjną „Zakupowe Mistrzostwa”, która pokazuje uczniom, że nauka o racjonalnym żywieniu bez marnowania może odbywać się również poprzez zabawę.

Za nami konkurs „Ratuję, nie marnuję” do którego zgłosiły się dziesiątki szkół z całej Polski, spośród których biuro konkursu wyłoniło już szczęśliwych zwycięzców. Przed nami warsztaty z edukatorami Banków Żywności, które już niebawem przeprowadzone zostaną w zwycięskich placówkach.

Cieszy nas bardzo, że z każdą kolejną edycją popularność programu jak i jego idei wzrasta wśród dzieci i ich opiekunów. Dziękujemy, że jesteście z nami!